hanhialan tila

Tuotanto


poika ja lintu

Kalkkunoiden kasvatus


Kalkkunat tulevat tilalle untuvikkoina heti kuoriutumisen jälkeen. Linnut kasvavat tilan kunnostetussa navetassa tilavissa ja siisteissä olosuhteissa. Niitä ruokitaan laadukkailla rehuilla ja tilan omalla viljalla.

Kalkkunoita kasvatetaan 16 – 19 viikon ikäisiksi, jonka jälkeen niiden teurastus tapahtuu Köyliössä. Lihojen palvaus tapahtuu Perniön saunapalvissa ja makkara- ja nakkituotteiden valmistus Perniön Lihassa.

Herkulliset kalkkunatuotteet soveltuvat erinomaisesti sekä kodin arki- ja juhlapöytään että liikelahjoiksi yrityksille tai ravintoloiden ja pitopalveluiden ruokalistalle.

Katso Usein Kysytyt Kysymykset kalkkunoiden kasvatuksesta.


filerulla joulu
kalkkunafile
kalkkunalautanen


Puutarhatuotteiden viljely


Tilalla kasvatetaan pieniä määriä tarhahernettä (useita eri lajikkeita sekä tori- että kotimyyntiin) ja sokerimaissia. Myyntiin tarjotaan ainoastaan korkealaatuisia, tuoreita ja puhtaita tuotteita, joissa tärkeää on tietysti myös paras mahdollinen maku.

Maissin viljely pohjoisissa olosuhteissa on riskialtista ja vaatii erityistä vaivannäköä. Maissin siemenet kylvetään suoraan maahan keväällä maan lämmettyä ja suojataan hallaa vastaan harsolla. Sokerimaissin sadosta saadaan nauttia loppusyksyllä, mutta pakastettuja maisseja voidaan hyödyntää myös muina vuodenaikoina. Maissi on parhaimmillaan grillattuna tai keitettynä suolavedessä ja tarjoiltuna vaikkapa voisulan tai tuorejuuston kera.

peltotie preitilä

puimurin terät

Siemenviljely


Hanhialan tilalla harjoitetaan myös perinteistä maataloutta ja tuotetaan vehnän, ohran, kauran sekä öljykasvien siemeniä vuosittain vaihdellen viljelykierrosta riippuen.


tyttö kalkkunat
lapset ja hevonen
navetta paimio