hanhialan tila

Tuotevalikoima


jouluinen kalkkunarulla

Kalkkunatuotteita


Kokonainen savustettu kalkkuna.

Puolikas savustettu kalkkuna.

Raaka kalkkuna.

Savustettu filerulla.

Kalkkunahyytelöä.

Kalkkunanakkeja.

Mustaherukkahyytelöä.


Savustettu kalkkuna


Puolikas tai kokonainen.

Vähärasvainen.

Suolapitoisuus: 1.5 – 2.0%

Pakattu lihapussiin.

Kokonainen 6 – 10kg.

Puolikas 3 – 5kg.


Tuote on lisäaineeton ja valmistettu aidossa palvisaunassa. Savustettu kalkkuna on heti valmista syötäväksi, ja se tarjoillaan yleensä kylmänä. Mikäli kyseessä on jäädytetty tuote, vaatii se rauhallisen sulatuksen jääkaappilämpötilassa. Savustettu kalkkuna on mehevää ja maukasta herkkua. Sen valmistuksessa et voi epäonnistua!

savukalkkuna

Raaka kalkkuna


Vähärasvainen.

Suolaamaton.

Pakattu lihapussiin.

Koot 8 – 10kg.


Raaka kalkkuna on lisäaineeton ja jäädytetty välittömästi teurastuksen jälkeen. Kalkkunasta valmistat herkullisen paistin haluamillasi täytteillä.

Savustettu filerulla


Rasvaa: 2.0g.

Lihapitoisuus yli 95%

Suolapitoisuus: 2.2%

Säilyvyys: 21 vrk / alle +6C.

Vakuumipakkaus 1 – 4kg.


Filerullan rasvapitoisuus on 2.0%, joten tuote on erittäin vähärasvainen. Tuote on laktoositon ja gluteeniton. Filerulla on palvattu aidossa savusaunassa, joten sen ulkonäkö, maku ja rakenne ovat erinomaiset.

kalkkuna savurulla

Kalkkunahyytelö


Sesonkituote, valmistetaan ainoastaan jouluksi.

Runsaslihainen.

Lisätty maustepippuria ja suolaa.

Vakuumipakkaus.

Koot 200g – 1000g.


Kalkkunahyytelö sopii perinteisen lihahyytelön ystäville. Hyytelö on valmistettu fileistä ja koivista otetusta lihasta herkullisen maun ja ilmeikkään ulkonäön aikaansaamiseksi.

Kalkkunanakki


Rasvaa: 6.0g.

Lihapitoisuus: 70% A-luokka.

Suolapitoisuus: 1.7% (normaalisuolainen).

Suoli: Luonnonsuoli, lammas 23/25.

Vakuumipakkaus 340g.


Kalkkunanakeissa käytetty liha on 100% kalkkunanlihaa. Tuotteessa on runsaasti suomalaista rypsiöljyä, joten tuotteen rasvahappokoostumus on erinomainen. Tuotteessa on runsaasti proteiinia ja vähän hiilihydraatteja. Kalkkunanakki soveltuu erinomaisesti grillaukseen, höyrykypsytykseen, erilaisiin gourmet-ruokiin ym. Kalkkunanakki on maidoton, gluteeniton, soijaton ja glutamaatiton (ei sisällä E621). Tuotteessa ei ole myöskään käytetty kalkkunan nahkaa eikä mekaanisesti erotettua lihaa. Tuotteen maku, rakenne ja ulkonäkö ovat erinomaiset.

Savustetun kalkkunan sulatus ja säilytys


Kalkkunan tulee antaa sulaa rauhassa lihapussissa, johon se on pakattu. Suositeltava sulatuslämpötila on noin +5 astetta eli jääkaappia vastaavassa lämpötilassa. Rauhallisen sulatuksen aikana syntyvä kosteus ehtii tasaantua linnussa, ja näin ollen tuotteesta tulee kauttaaltaan mehukas. Jos tuotetta sulatetaan kellarissa tai muussa vastaavassa paikassa, on suositeltavaa laittaa tuote vielä yhteen lisäpussiin.


Savustettu kalkkuna tulee säilyttää mahdollisimman viileässä tarjottimella tai muulla vastaavalla tarjoiluastialla. Tärkeää on, että lihan suojaksi laitetaan jokin hengittävä materiaali, kuten esimerkiksi pellavapyyhe. Tuorekelmuun käärimistä tulee välttää, koska silloin estetään lihan hengittäminen. Lihapussi, johon tuote on pakattu, on vain kuljetusta ja sulatusta varten!


Tuotteen säilymiseen vaikuttaa paljon se, kuinka kauan sen annetaan olla tarjolla lämpimässä. Suositeltavaa on pitää tuote mahdollisimman lyhyen aikaa tarjolla ja, jos mahdollista, ottaa vain osa tuotteesta tarjolle.

kalkkunaa lautasella